Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Милану Поповићу награда „Ђоко Вјештица“ за емисију „Моја дедовина“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 10. 2022.

Извор: УНС

Милану Поповићу награда „Ђоко Вјештица“ за емисију „Моја дедовина“

Новинар РТС-а Милан Поповић овогодишњи је добитник награде „Ђоко Вјештица“ за емисију „Моја дедовина“, једногласно је одлучио жири Удружења новинара Србије (УНС). Награда ће Поповићу бити уручена у Прес центру УНС-а 26. октобра у 11 часова.

„Емисија је у складу са наградом и личи на Ђоку Вјештицу због континуитета у хуманитарном раду и дуготрајне активности. Овде није у питању акција у којој Поповић решава један проблем и стаје, већ сваке недеље приљежношћу да помаже људима, анимира и подстиче друге да и они то чине“, образложио је председник жирија Бранислав Баћовић.

У емисији „Моја дедовина“ Поповић ангажује пријатеље, комшије, рођаке на мобу и сви заједно учествују у обнављању запуштених имања.

„Ова емисија има изразито хуманитарни карактер јер не само да помаже младим људима и младим породицама да се врате на своју дедовину, већ им пружа шансу за нови и другачији живот“, наведено је у предлогу за награду који су послали новинари РТС-а Драгана Kосјерина, Kристина Раденковић Јелена Пурковић Симић, Стефан Поповић и Винка Мариновић.

 

Одлуку да Милан Поповићу припадне награда за новинарску хуманост донео је жири који су чинили Бранислав Баћовић (председник и добротвор), Сања Анђелковић, Оливера Радић (прошлогодишња добитница), Милош Бато Милатовић и Љубенко Звиздић.

Чланови жирија разматрали су предлоге у УНС-у, гледајући поново сегмент из емисије „Моја дедовина“, док су прошлогодишња добитница Оливера Радић и Сања Анђелковић своју одлуку саопштиле присутнима телефоном и претходно послале образложење писаним путем.

„Верујем да нећу морати да радим од 8 до 4 и да ћу моћи да будем на дедовини. Мој сан је да се вратим на село, купим неку Фићу да може само узбрдо да изађе кад буде било снега“, говори каратисткиња у епизоди која је емитована на заседању жирија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси