Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министар Јовановић: До краја марта донети предлоге Закона о јавном информисању и Закона о електронским медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 11. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Министар Јовановић: До краја марта донети предлоге Закона о јавном информисању и Закона о електронским медијима

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић на састанку са представницима новинарских и медијских удружења рекао је да до краја марта треба да буду начињени предлози Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима и додао да идуће недеље Влада треба да формира радну групу за израду Закона о јавном информисању и медијима.

У разговору са челним људима девет новинарских и медијских асоцијација је истакао да ће радну групу чинити управо организације које су присуствовале данашњем састанку односно учествовале у изради Медијске стратегије и акционог плана за њено спровођење.

На овим документима радили су Удружење новинара Србије (УНС), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Независно удружење новинара Војводине (НДНВ), Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ), Удружење радио станица (РАБ-Србија), Асоцијација медија, Локал прес, Синдикат новинара Србије (СИНОС) и Асоцијација онлајн медија (АОМ).

Осим ових новинарских и медијских организација у Радној групи за израду Закона о јавном информисању и медијима учествоваће и 10 представника јавне управе, рекао је министар Јовановић. Иначе, досадашња Радна група за израду Закона о јавном информисању и медијима имала је 35 чланова.

На састанку је учествовао и шеф Делегације Европске уније Емануел Жофре, који је рекао да је овај састанак добар сигнал који показује заинтересованост новог министра за процес спровођења Медијске стратегије. Он је додао да ће Министарству  односно радним група за израду медијских закона врата Европске уније бити широко отворена, технички и финансијски.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси