Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинарка Курира Ива Огаревић: Човек који нам је претио има забрану приласка, чекамо даље реаговање тужилаштва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 08. 2022.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Новинарка Курира Ива Огаревић: Човек који нам је претио има забрану приласка, чекамо даље реаговање тужилаштва

Новинарка дневног листа Курир Ива Огаревић рекла је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да Друго основно тужилаштво још увек није поднело оптужни предлог поводом претњи уредници овог листа Сањи Ђорђевић и њој, за које се сумњичи власник старачког дома „Ројал“. Како каже Огаревић, он је након 48 сати притвора пуштен на слободу након чега је добио забрану приласка новинаркама Курира.

 

Новинарка Курира истакла је да корисници још увек бораве у овом дому за старе упркос томе што је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања отворило налог за његово затварање.

„Министарство је дало рок од 15 дана за исељење свих корисника из дома који је три године радио без лиценце, али овај смештај за стара лица још увек није затворен“, рекла је Огаревић.

Курир је пре месец дана разговарао са бившим радницама о лошем поступању према корисницима и запосленима у приватном дому за старе „Ројал" у Крњачи и објавио информације које је добио од њих. Како пише овај дневни лист, особа која се представља као власник „Ројала“ и његов брат су звали ове новинарке и претили им, рекавши:

„Црно вам се пише. Ево сада је већ Свети Илија, знате како се каже, 'Од Светог Илије сунце све милије', само вама неће бити милије... Је л' ти знаш ко смо ми? Ми смо сада део система, подржавамо владајућу странку... видећемо се очи у очи врло брзо“.

Тврдећи да су наводи бивших радница о односу према штићеницима овог дома неистинити, човек који се представља као власник овог дома Куриру није дао деманти нити доказ да поседује лиценцу за рад дома за старе и тражио је да до поноћи буде повучен текст са сајта Курира.

„Нисам ја тамо неки са улице па да пишем деманти, зна се како се то решава - у одређено време, на одређеном месту, очи у очи. Је л' знаш шта то значи?“ - рекао је, како преноси Курир, уредници овог листа.

УНС је тражио од Тужилаштва да хитно реагује и од полиције да процени безбедност новинарки Курира. Новинари УНС-овог сајта су покушали да разговарају телефоном са особом за коју се сумња да је претила новинаркама, али одговор нису добили.

Ове претње осудила је и регионална мрежа за безбедност новинара Сејф Џрналистс (Safe Journalists).

Коментари (1)

Остави коментар
чет

01.09.

2022.

Zale [нерегистровани] у 19:24

?

"Npovinarka", pa još Kurira!?
Inače, osuđujem svaki napapad na svakog čovek, čim god se bavio.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси