Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Локалне самоуправе првих седам месеци ове године издвојиле око 290 милиона динара више новца за пројектно суфинансирање медија него у истом пероду прошле године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 08. 2022.

Аутор: УНС Извор: А. Н, М.С

Локалне самоуправе првих седам месеци ове године издвојиле око 290 милиона динара више новца за пројектно суфинансирање медија него у истом пероду прошле године

На конкурсима за суфинансирање производње медијских садржаја локалне самоуправе су првих седам месеци ове године издвојиле 1.421.985.000 динара. То је за 291.231.932 динара односно за приближно 20 одсто више него у истом периоду претходне године. Треба истаћи да је за првих седам месеци ове године расписано 125 конкурса, што је приближан број конкурса као и лане.

 

Највише средстава са суфинансирање пројеката у области јавног информисања доделили су Београд и Ниш - 85 милиона динара.

Град Ниш је и највише повећао суму намењену пројектном суфинансирању медија- 16 милиона динара више него претходне године.

Град Београд је и ове године издвојио исти износ као и прошле године.

Од општина је ове године највише новца издвојила Стара Пазова, 28 милиона динара, док је прошле године рекордер била Инђија, која је издвојила 25 милиона динара.

Од 2015. године, локалне самоуправе, Покрајински секретаријат и Министарство културе и и информисања расписују конкурсе за (су)финансирање медијских пројеката.

Према подацима Центра за одрживе заједнице добијеним у оквиру пројекта „Отвореним подацима до квалитетнијег пројектног суфинансирања медијских садржаја“, у периоду од 2015. до 2021. године, највише средстава медијима су додељивали Београд, Ниш, Нови Пазар и Нови Сад, а највише новца издвојено је за производњу информативног садржаја.

Општине Рача, Гаџин Хан, Сјеница, Лапово и Босилеград нису расписале ниједан конкурс од када је донет Закон о јавном информисању и медијима 2015. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси