Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Чланице УНС-а награђене златном медаљом међународне уметничке колоније у Крчедину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 08. 2022.

Аутор: А.М Извор: УНС

Чланице УНС-а награђене златном медаљом међународне уметничке колоније у Крчедину

Чланице Удружења новинара Србије (УНС) Софија Љуковчан и Анђелка Мали добитнице су златне медаље „Колонија“ која се додељује уметницима и јавним радницима у оквиру 15. међународне уметничке колоније „Крчедин 2022“.

Колонија почиње сутра у Крчедину у Дому породице Јакшић (Цара Дзшана 64) и трајаће до недеље, 28. августа, а уредник програма је књижевник Миодраг Мића Јакшић.

Како је за УНС рекао Миодраг Јакшић, новинарке Софија Љуковчанин и Анђелка Мали су 15 година пратиле рад колоније и на тај начин су промовисале напоре и жељу да се у једном малом селу негује врхунска уметност.

За време  манифестације, на Фрушкој Гори ће 62 уметника из 12 држава сликати и вајати, а најављена је и премијера музичкодрамских приказа познатих српских песника и новинара  „Ђура Јакшић, Лаза Костић и Светозар Милетић – Слава Србину“!

Међу добитницима златне медаље су и историчар Небојша Кузмановић, архитекта и муралиста Андреј Јосифофски Пијаниста, уметнички пар Георгијев из Софије, Општина Инђија, Председништво Републике Српске у Србији и бројна удружења уметника.

Колонија се одржава под покровитељством општине Инђија, а у организацији „Мој Срем“ из Крчедина и уметничке групе „Арт“.

Манифестацију ће отворити песник Перо Зубац, који ће претходно открити бисту великана српске књижевности Мирослава Мике Антића.

Као и претходних година, Колонија ће имати друштвено одговорни и  хуманитарни карактер јер је део програма „Чеп за хендикеп“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси