Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Давенпорт: Мисија ОЕБС-а наставља да позива правосудне институције да траже одговорне за нестанак Ранка Перенића и Ђура Славуја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 08. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Давенпорт: Мисија ОЕБС-а наставља да позива правосудне институције да траже одговорне за нестанак Ранка Перенића и Ђура Славуја

Шеф мисије ОЕБС-а на Косову амбасадор Мајкл Давенпорт рекао је јуче да нестанак Ђура Славуја и Ранка Перенића пре 24 године одражава опасности са којима се храбри новинари саоучавају док извештавају у време конфликта, додавши да данас то посебно можемо видети у Украјини. Давенпорт је позвао правосудне институције да траже одговорне за нестанак ових новинара и за сличне злочине.

 

"Мисија ОЕБС-а, заједно са Удружењем новинара Србије и многи другим, наставља да позива правосудне институције да активно траже оне који су одговорни за овај и остале злочине против новинара и медијских радника. Док се сећамо несталих новинара, сећамо се такође и њихових породица и важности јавне дискусије у подизању свести о окончању некажњивости", закључио је Давенпорт.

Истакао је да је окончање некажњивости за овакве злочине одлучујуће да би се спровела правда и да би се такви злочини спречили у будућности.

"Данас, 21. августа, сећамо се живота и рада Ђура Славуја и Ранка Перенића, новинара Радио Приштине који су нестали док су били на новинарском задатку пре 24 године. Сећајући се њих, подсећамо се и осталих несталих новинара", рекао је јуче Давенпорт.

Подсетио је да су Перенић и Славуј последњи пут виђени путујући аутомобилом ка Ораховцу како би извештавали.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси