Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Фонд Покрајине Војводине расписао конкурс за подстицање производње медијског садржаја за Србе у региону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 08. 2022.

Аутор: М. Стојановић Извор: УНС

Фонд Покрајине Војводине расписао конкурс за подстицање производње медијског садржаја за Србе у региону

Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, који је основала Скупштина Војводине, расписао је Конкурс за подстицање јавног информисања на српском језику у земљама у региону. Под земљама у региону подразумевају се Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија, Румунија, Албанија и Мађарска.

Конкурс се расписује ради доделе средстава за реализацију пројеката информисања српског народа на српском језику у земљама у региону. Додељује се 8 милиона динара, а конкурс је отворен до 31. августа.

Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 100 000 динара, док највећи износ средстава по пројекту износи 3 милиона динара.

На Конкурс се могу пријавити регистровани издавачи медија као и правна лица регистрована за аудио и видео продукцију, која имају потписан уговор или оверену изјаву издавача медија/медија у којима ће програмски садржаји бити емитовани.

Медијски садржај се може креирати искључиво на српском језику и ћирилици.

Предложени пројекат мора се реализовати преко медија чије је седиште на територији државе из које конкурише предлагач пројекта.

"Циљеви конкурса су увођење, побољшање или проширење програмских садржаја у медијима, ради подршке остваривању права српског народа у земљама у региону на информисање на сопственом језику, неговање сопствене културе и идентитета, развој образовања и језичке културе", пише у тексту Конкурса.

Пријаву са документацијом потребно је послати поштом у затвореној коверти на адресу:

Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону

Булевар Михајла Пупина 25, 21 000 Нови Сад, са назнаком "КОНКУРС – ЈАВНО ИНФОРМИСАЊЕ".

Текст конкурса и образац за пријаву могу се преузети на сајту Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

03.08.

2022.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 13:39

Сећање на колегу

Пре годину дана умро је Мирослав Лазански.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси