Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ОЕБС реаговао због претњи смрћу уреднику „Дрвотехнике“ Благојевићу и увреда упућених новинару „Времена“ Сејдиновићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 07. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

ОЕБС реаговао због претњи смрћу уреднику „Дрвотехнике“ Благојевићу и увреда упућених новинару „Времена“ Сејдиновићу

Организација за европску сарадњу и безбедност (ОЕБС) саопштила је да се придружује рекацијама Удружења новинара Србије (УНС) и Независног удружења новинара Србије (НУНС) и изражава забринутост због недавних вербалних напада против уредника листа „Дрвотехника“ Драгојла Благојевића и новинара недељника „Време“ Недима Сејдиновића.

„Претње насиљем су неприхватљиве у било којој демократској земљи и не би смеле проћи некажњено“, наводи се у саопштењу ОЕБС-а.

ОЕБС ипак похваљује брзу рекацију тужилаштва у случају Благојевића и позива све надлежне органе да брзо и ефикасно истраже све претње новинарима.

Драгојло Благојевић је у ноћи 12. јула телефоном од непознате мушке особе која се представила као Станко Васић добио претње смрћу. Изјаву је јуче дао Републичком јавном тужилаштву, а претње је пријавио МУП-у 15. јула.

Високопозиционирани функционер Српске напредне странке Владимир Ђукановић је у својој објави на Твитеру написао да је Недим Сејдиновић „србомрзац и новинар прасеће главе“, што је редакција недељника „Време“ у свом саопштењу оценила као „цртање мете на челу и шовинистичку оптужбу“.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси