Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Прва, Б92, Коперникус, ТВ2 и Курир представили кандидатуре Савету РЕМ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 07. 2022.

Аутор: М. Стојановић и А. Ничић Извор: УНС

Прва, Б92, Коперникус, ТВ2 и Курир представили кандидатуре Савету РЕМ-а

Последнњег дана представљања кандидата за националне телевизијске фреквенције у Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) своје програмске намере изнели су представници телевизија Прва, Б92, Коперникус, ТВ2 и Курир.

 

Тим телевизије Курир истакао је своје техничке капацитете и намеру да формирањем фокус група истражују преференције аудиторијума, како би садржај прилагодили публици.

На питање члана РЕМ-а професора Божидара Зечевића да ли планирају да редукују непристојне изразе у садржају који емитуују, рекли су да о томе воде рачуна само када говоре њихови новинари.

"Када неко гостује код нас или емитујемо серијски програм, вулгарне изразе које изговарају актери посматрамо као уметничку слободу", рекли су из Курира.

Чланица РЕМ-а Јудита Поповић питала је представнике телевизије Курир да ли ноћу емитују лиценцирани руски програм. Они су одговорили потврдно и питање оценили као провокацију. Председница РЕМ-а Оливера Зекић објаснила је да је намера њене колегинице била искључиво да провери оно што је чула .

Екипа Прве телевизије истакла је као своју предност колажне програме, којима се покривају различите теме из домена образовања, културе и забаве, као и бројне социјално-одговорне теме. Међутим, како кажу, недостатак специјализованих емисија, довео је до тога да у извештају РЕМ-а пише да су на Првој телевизији културно-уметнички и научно-образовни програм у потпуности изостављени.

Као кључни циљ, представници Прве су навели привлачење ширег аудиторијума, а посебно младе публике, која, како кажу, све мање времена поклања традиционалним медијима.

"Планирамо да пронађемо линеарну синергију између дигиталних платформи и младих који су окренути друштвеним мрежама", истакли су из телевизије Прва.

Представници телевизије Б92 рекли су да ће у годинама које предстоје у већој мери емитовати краће формате, због све већег расипања пажње, изазваног сталним коришћењем друштвених мрежа. С обзиром на то да је власништво телевизија Б92 и Прва исто, представници ових телевизија су проценили да су, због мањег броја емисија, улагања у Б92 мало мања.

Екипа телевизије Коперникус издвојила је квалитет програма као свој основни циљ, додавши да постоји свест о томе да то не доноси велику гледаност.

Чланица РЕМ-а Вишња Аранђеловић истакла је да није сагласна са констатацијом да квалитетне емисије нису гледане и навела као позитиван пример квиз "Слагалица" који се емитује на јавном сервису.

Представници телевизије Коперникус додали су да ће ставити акценат на домаћу продукцију.

Екипа ТВ2 истакла је да ће „неговати класичан породични програм“, а да ће на почетку свог рада уколико добију дозволу за националну покривеност користити закупљене просторије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси