Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Жељко Митровић и Миломир Марић пред РЕМ-ом, новинарима и активистима Крени промени
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 07. 2022.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Жељко Митровић и Миломир Марић пред РЕМ-ом, новинарима и активистима Крени промени

Председник Пинк медиа групе Жељко Митровић данас је са својим тимом представио елаборат телевизија Пинк и Вести у Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ). Разговору су присуствовали чланови покрета Крени промени на челу са својим председником за кампање Савом Манојловићем, који се акредитовао као новинар Радио Гораждевца.

Чланови покрета Крени промени носили су мајицу са натписом „Ко је наручио спот против Оливера Ивановића?“

„Нисам знала да сте новинар, господине Манојловићу“, рекла је председница РЕМ-а Оливера Зекић, која чланици РЕМ-а Јудити Поповић није дозволила да Митровићу постави друго питање, због, како је рекла, недостатка времена.

Митровић је представљајући елаборат нагласио да телевизију Пинк од осталих телевизија издвајају продукциони капацитети, гледаност и финансијска самоодрживост.

„Не видим било какву конкуренцију, а проучили смо апсолутно све телевизије које су конкурисале“, рекао је Митровић.

На питање чланице РЕМ-а Јудите Поповић у вези са непоштовањем Правилника о минимуму пружања медијских услуга и недостатком дечијег, културно-уметничког и образовног програма, Митровић је рекао да га из РЕМ-а досад нису опоменули због кршења одредби Правилника и подсетио да је телевизија Пинк фреквенцију добила пре доношења Правилника.

Чланица РЕМ-а Вишња Аранђеловић се осврнула на информативни програм у коме Митровић износи тешке оптужбе на рачун појединаца, без пружања прилике другој страни да одговори.

„Прича о прошлости је аутоматски рестартована с обзиром на то да нам нисте одузели фреквенцију досад“, рекао је Митровић.

Уредник телевизије Вести Срђан Предојевић издвојио је „пажљиво испланиран програм“ као једну од основних предности ове телевизије.

Истакао је да ће програмска шема бити толико прецизна да ће људи моћи да се оријентишу према емисијама као што пензионери навијају сат који би их подсетио да узму терапију, што је чланица РЕМ-а Јудита Поповић оценила као непримерено.

Предојевић је присутнима показао фотографију модерног студија, а затим рекао да ће људи морати да заслуже да ту гостују.

Уредник телевизије Хепи Миломир Марић истакао је да је ова телевизија добила највише казни и опомена и шалећи се додао да су те „васпитне мере“ деловале позитивно.

Марић је рекао да ријалити шоу програми у затвореном и контролисаном окружењу више неће бити емитовани на овој телевизији, те да ни ријалити шоу програма Парови више неће бити.

„Правећи ријалитије и скандалозне емисије трудили смо се да привучемо што више публике и подстакнемо је да прати наш информативни програм“, рекао је уредник ТВ Хепи, додавши да је свестан значаја квалитетнијег садржаја.

На примедбу чланова РЕМ-а да Хепи емитује само излагања људи са проруским ставовима, Марић је рекао да и прозападни ставови имају велики значај за њих и да ће у будућности настојати да негују разноврсност мишљења.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси