Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Хаџиомеровић: Нико не истражује како информације из истрага „цуре“ у медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 05. 2022.

Аутор: УНС Извор: Инсајдер

Хаџиомеровић: Нико не истражује како информације из истрага „цуре“ у медије

У разговору са Југославом Ћосићем на Инсајдер телевизији бивши судија Апелационог суда Омер Хаџиомеровић објаснио је да је медијско „доношење пресуда“ пре судова и „цурење“ информација у медије штетно по судски систем и грађане.

Хаџиомеровић је гостујући у емисији „Интервју“ рекао да неки сличајеви имају огромно присуство у медијима, као што је суђење групи Вељка  Беливука.

„Чини ми се да неки медији заправо тиме желе да повећају тираж, износећи неке податке и проверене и непроверене. Посебно је проблем „цурење информација“а то представља кривично дело одавања неке службене тајне“, изјавио је Хаџиомеровић и додао да то нико не истражује и не зна да је ико одговарао за то што је „процурела“ нека информација.

Он је у даљем разговору изјавио да је друго питање ако су медији под утицајем неке политичке структуре и објаснио да они под утицајем власти вероватно желе да произведу неки ефекат који ти који их инструирају да тако раде желе да остваре.

На питање како цуре информације из истраге Хаџиомеровић је одговорио да информације може да да онај који их има или онај који их је примио, на пример полиција или тужиоци.

Хаџиомеровић се у емисији „Интервју“ осврнуо и на случај Дијане Хркаловић и његово медијско присуство и рекао да случај изазива пажњу искључиво због актера.

„Тај случај правно није ништа посебно. Интересантна је личност која је то дело извршила и интересантно је окружење, околности шта је та личност била. Таквих и других дела има јако пуно, али оно што изазива интересовање јавности није само дело које је извршено, него ко га је извршио, под којим околностима и шта је изазвало велику медијску пажњу и то је нормално за јавност“, истакао је Хаџиомеровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси