Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Председник УНС-а Живојин Ракочевић посетио редакцију „Слово љубве“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 04. 2022.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Председник УНС-а Живојин Ракочевић посетио редакцију „Слово љубве“

Поткровље у ком ради мали тим радија „Слово љубве“ у београдској улици Краљице Наталије обасјанo је сунчевим зрацима. Топлина не долази само из косих кровних прозора. Као у дому сложне породице госте заједнички дочекују новинарке и водитељке Сања Пановић, Бојана Јовановић и Јелена Јеж. Тако је било и данас када су редакцију посетили председник Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић и генерални секретар Нино Брајовић.

У разговору су се колегиницима, које су на одбројавање устајале и одлазиле у студио да прочитају вести, најаве програм, и враћале гостима, придружили Марко Перуновић, продуцент,  Драган Радосављевић, реализатор и Небојша Мастиловић, уредник музичког програма.

„Програм радија уживо траје од 7 до 16.30 сати. Од 16 сати емитујемо Дневник, нашу централну информативну емисију која прати активности патријарха и остале црквене догађаје. Од свих црквених радио станица се разликујемо по томе што наша информатива обухвата живот Српске православне цркве (СПЦ) у свим епархијама. То значи у матици и свету“, објашњава Бојана Јовановић.

Новинарке које раде на радију задужене су и за садржаје на сајту slovoljubve.com.

„Сваки дан ми пратимо све. Не постоји ниједна интернет страница или црквена страница на друштвеним мрежама да је не отворимо барем два пута дневно. Пратимо овдашње медије, наше медије на Косову и Метохији, у Републици Српској“, каже Јовановић.

Гости су сазнали да је некадашња новинарка Радио Југославије, а сада вишегодишњи члан редакције „Слово љубве“ Јелена Јеж добитница плакете „Бранислав Мане Шакић“ за допринос очувању српског језика и неговања културе говора у електронским медијима Србије, окружења и расејања.

Сазнају гости и да је музички уредник Небојша Мастиловић аутор, како кажу у редакцији, друге српске химне „Ој Србијо Божји доме“.

Са Сањом Пановић гости из УНС-а разговарали су о употреби црквених термина у мејнстрим медијима и потреби да се за уреднике и новинаре организују обуке како би користили исправне називе када извештавају о црквеним личностима и догађајима.

Ракочевић је поклонио редакцији „Слово љубве“ књиге „Хроника Удружења новинара Србије  1941 – 2006“ и „Лаза Костић визионар“.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

21.04.

2022.

Јадранка Нићин [нерегистровани] у 22:36

Верни слушалац..

Драга колегинице из Политике, уверавам Вас да да сте овим написом (о посети представника УНС-а редакцији радија Слово љубве) пре на добитку, него на губитку. Добитак у сазнајном смислу, јер да није било тога, можда никада не бисте знали да постоји овај медиј злата вредан, са малобројном, али изузетном редакцијом која носи озбиљан и разноврстан програм на својим плећима, а каквих је све мање на нашим просторима. Не морате бити верник да бисте скалу држали на 107,3 Мх, и заузврат добили и информације, и музику која душу крепи.
Да сте њихов слушалац не бисте се нервирали због нашег сталешког удружења, да ли ради или се распада, јер ни они нису свемогући, а шта тек рећи за очекивања од државе?
Видите да се свет распада, Содома и Гомора на делу, и зато Вам препоручујем - себе ради и свог здравља, које нема цену, немојте да се нервирате. Живот Вам, сигурна сам, не зависи од УНС-а. Њих искључите, а укључите радио - Слово љубве, обавезно!

Одговори
сре

13.04.

2022.

Koleginica iz Politike [нерегистровани] у 14:17

Raspad sistema

Udruženje vam se raspada, ljudi odlaze, podnose ostavke, a Žile i Nino obilaze redakcije. I opet znam da nećete objaviti komentar ali ja sam uporna, pisaću ponovo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси