Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одложено суђење по тужби новинара Ненада Живковића против портала epancevo.rs и његовог уредника Александра Чупића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 04. 2022.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Одложено суђење по тужби новинара Ненада Живковића против портала epancevo.rs и његовог уредника Александра Чупића

Александар Чупић, главни уредник портала epancevo.rs није се појавио на данашњем суђењу у поступку који против њега води новинар портала Pančevo siti Ненад Живковић. Чупић је тражио одлагање због здравствених разлога

Следеће рочиште заказано је за 19. мај.

Ненад Живковић поднео је четири тужбе због повреде угледа и части против портала epancevo.rs и његовог уредника Александра Чупића и против РТВ Панчево и бившег уредника те телевизије Мирослава Милакова због текстова објављених од маја до октобра 2019. године у тим медијима у којима је називан најпогрднијим именима („смрадом”, „промотером насиља”, „лажним борцем за мир”, „професионалним опозиционаром”…)

У исказу пред судом у октобру прошле године Чупић је рекао да стоји иза сваке написане речи, да није схватао да је Живковић увређен, већ да је мислио, како је објавила Цензоловка, да је то дебата два новинара – „он је писао о мени, ја сам писао о њему”.

У другом поступку који Живковић води против Александра Чупића и фирме Open View d.о.о. из Вршца, издавача портал epancevo.rs, тужени се нису појавили на рочишту које је одржано крајем марта, нити су оправдали изостанак. Судија је закључио главну расраву, а пресуда би требало да буде донета у року од месец дана. 

У поступку против РТВ Панчево, Виши суд је у октобру прошле године пресудио у корист Ненада Живковића. Након жалбе и тужених и тужитеља због ниског одштетног захтева од 80.000 динара, о предмету одлучује Апелациони суд у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси