Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Пред полазницима Школе мултимедијалног новинарства УНС-а трећи радни викенд
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 03. 2022.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Пред полазницима Школе мултимедијалног новинарства УНС-а трећи радни викенд

Настава коју организује Удружење новинара Србије (УНС) у Школи мултимедијалног новинарства овог викенда биће посвећена медијској фотографији и видео садржајима.

Полазници ће радити са мултимедијалним новинаром Немањом Чабрићем, сарадником кинеске агенције Синхуа, који ће, између осталог, говорити о својим задужењима када је у питању извештавање са терена, а затим са полазницима разговарати и вежбати на тему медијских фотографија и видео садржаја.

Полазници школе, њих осам, наставу прате онлајн.

Првог викенда предавач је био доцент на Факултету политичких наука Марко Недељковић. Тема предавања била је писање и креирање садржаја за онлајн медије. Са Недељковићем, који је дуго година водио и развијао УНС-ову Школу веб новинарства, полазници су имали вежбу - креирање мултимедијалне приче која задовољава све кључне стандарде онлајн извештавања.

Протеклог викенда новинар редакције БиБиСи на српском језику Александар Миладиновић предавао је у Школи на тему „Новинар у мултимедијалној причи“.

Миладиновић је говорио о раду на једној мултимедијалној причи, од идеје до реализације, одабиру саговорника и са полазницима се договорио о темама које ће развијати током трајања школе.

На послетку, предвиђено је да полазници објаве своје мултимедијалне приче у медијима у којима раде. 

Школа мултимедијалног новинарства кренула је с радом у марту, а идеја којом се Образовни центар УНС-а водио била је да омогући полазницима стицање знања и вештина из мултимедије прожимањем делова програма из УНС-ових специјализованих школа веб и видео новинарства. 

По завршетку рада са овом групом, у мају, УНС ће уписивати нову групу полазника Школе мултимедијалног новинарства. О школи се заинтересовани могу информисати на novinar@uns.rs

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси