Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Једанаеста медијска конференција дијаспоре и Срба у региону – Наша улога у очувању српског језичког и културног идентитета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 03. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

Једанаеста медијска конференција дијаспоре и Срба у региону – Наша улога у очувању српског језичког и културног идентитета

Удружење новинара Србије (УНС) уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова позива на једанаесту медијску конференцију дијаспоре и Срба у региону региону – Наша улога у очувању српског језичког и културног идентитета

Тема разговора конференције која ће бити одржана 22. марта 2022. године  у 12 сати преко Зум апликације биће понуда медијског садржаја о српском језику и култури и начинима да се она унапреди.

Циљ оваквих разговора је да се подстакне продукција садржаја који би форматом, тематиком и жанром одговарали млађим генерацијама с намером да се на њих пренесе улога очувања културног обрасца. Зато ће на конференцији бити разматране и могућности нових начина коришћења друштвених мрежа, мобилних технологија и дигиталних алата за учење српског језика, а улога медија је да предочи све могућности за што лакше и најмлађима прилагођено учење језика.

Посебан сегмент конференције биће посвећен заједничком развоју промотивне кампање чији је циљ унапређење информисаности грађана у расејању.

Учесници конференције имаће прилику и да представе своје пројекте, иницијативе и акције којима се промовише српско нематеријално културно наслеђе и помаже учење српског језика.

Говорићемо и о бесплатним школама за учење српског језика, снабдевању одговарајућим уџбеницима и искуствима професора српског језика.

Конференцију је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Конференција је до сада организована десет пута, уз велику заинтересованост и домаћих и медија из дијаспоре и региона.

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

21.03.

2022.

Штајерске новости [нерегистровани] у 18:12

Лацкова 7, 9252 Раденци, Словеније

Поштоване колеге, Годинама новинари нашег медија "Штајерске новости" из Марибора (Словенија) присуствовали смо Медијским конференцијама дијаспоре и Срба у региону на ваш позив. Сада нас интересује дали за 11. Медијску конференцију наши новинари нису више у регији или ми више нисмо новинари према неким вашим нормама. Срдачан поздрав: Раде Бакрачевић Сци. унив. дипл. инж., главни и одговорни уредник Штајерских новости.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси