Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министарство на овогодишњим конкурсима за медијске пројекте унело две новине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

03. 03. 2022.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Министарство на овогодишњим конкурсима за медијске пројекте унело две новине

Министарство културе и информисања Републике Србије расписало је десет конкурса за суфинансирање медијских пројеката који су отворени до 6. априла, а новина су два документа - Образац за пријаву члана комисије и Смернице за дефинисање и правдање трошкова пројеката производње медијских садржаја и организовања стручних, научних и пригодних скупова у области јавног информисања.

Министарство је у документа за пријаву први пут уврстило Образац за пријаву члана комисије који треба да користе предлагачи, а у ком се траже подаци -  да ли пријаву подноси новинарско или медијско удружење или независни медијски стручњак, а потом информације по рубрикама: лични и контакт подаци; образовање; радно искуство у области медија; алтернативно образовање, курсеви и признања и додатне информације.

Избор комисија, њих десет, које ће одлучивати о буџетској подршци пројектима је на Министарству културе и информисања. Чланове комисија Министарство бира на основу пристиглих предлога. 

У Смерницама, другом документу који је новина од ове године, Министарство даје објашњења о пројектним трошковима које признаје када се ради о персоналним и оперативним издацима. Смернице садрже податке о документацији коју је потребно да корисник буџетског новца достави Министарству за правдање трошкова.

Министраство је у Смерницама дало примере за спецификацију пројектних трошкова напомињући шта је исправан, а шта погрешан начин приказивања трошкова.

На послетку у Смерницама су побројани трошкови које Министраство не покрива и не могу бити надокнађени пројектним суфинансирањем.  

За конкурсе Министарства културе и информисања за пројектно суфинансирање пројеката производње медијских садржаја и суфинансирање проjеката oрганизовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области jавног информисања предвиђено је 310 000 000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси