Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Министарство културе за неколико дана расписује конкурсе за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 02. 2022.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Министарство културе за неколико дана расписује конкурсе за суфинансирање медијских пројеката

Удружењу новинара Србије речено је да су у Министарству културе и информисања у току последње техничке припреме за расписивање конкурса за суфинансирање медијских пројеката и да ће конкурси бити расписан за неколико дана. Наводе и да је опредељен исти износ као и претходне године, а биће расписан исти број конкурса као и 2021. године.

Министарство културе и информисања прошле године расписало је 10 конкурса за суфинансирање медијских пројеката, а за њихово финансирање опредељено је 310 милиона динара.

Да подсетимо, то су конкурси за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција; телевизије; радио; интернет медије и пројектe који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косова и Метохије.

Конкурси ће бити расписани и за медијске садржаје на језицима националних мањина, пројекте намењене особама са инвалидитетом, припадницима српског народа у земљама региона, организовање и учешће на стручним, научним и пригодним скуповима, као и за унапређивање професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања.

Од прошле године Министарство културе расписује и конкурс за производњу медијских садржаја који промовишу и афирмишу теме из области културе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси