Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Удружење новинара Србије (УНС) позива на регионалну конференцију „Под притиском"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 12. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

Удружење новинара Србије (УНС) позива на регионалну конференцију „Под притиском"

Удружење новинара Србије (УНС) позива на регионалну конференцију „Под притиском“ о медијским слободама, притисцима и нападима на новинаре и медије, која ће бити одржана у среду 8. децембра од 11 сати у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/3

На конференцији ће бити речи о нападима, претњама и притисцима с којима се новинари и медији у Србији и региону најчешће суочавају, ограничењима у систему заштите као и одговору професионалне заједнице на те изазове.


На конференцији ће, поред домаћина Удружења новинара Србије, говорити представници Сталне радне групе за безбедност новинара, Радне групе за безбедност и заштиту новинара, новинарских и медијских удружења и синдиката из Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Хрватске, Црне Горе, с којима ћемо разговарати и о слободи новинара и медија у региону, уређивачкој независности и начинима да се ојача професионална аутономија.

На конференцији очекујемо учешће представника Министарства културе и информисања, Републичког јавног тужилаштва и Заштитника грађана Републике Србије.

Молимо вас да због ограниченог броја места и поштовања прописаних епидемиолошких мера своје присуство обавезно потврдите на ana.petronijevic@uns.rs  до 6. децембра до 18 сати.

Директан пренос догађаја можете пратити преко Јутјуб канала Пресс центра УНС-а.

 

*********************************************************

Конференција је део пројекта „Под притиском: Истраживање и регионална конференција о медијским слободама, притисцима и нападима на новинаре и медије“. Пројекат је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси