Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Оливера Ковачевић и Манојло Вукотић у жирију УНС-ове награде "Александар Тијанић", Јелена Петковић у Комисији за жалбе Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 10. 2021.

Аутор: Д.Б. Извор: УНС

Оливера Ковачевић и Манојло Вукотић у жирију УНС-ове награде "Александар Тијанић", Јелена Петковић у Комисији за жалбе Савета за штампу

На последњој седници Управе Удружења новинара Србије за чланове жирија за награду "Александар Тијанић" изабрани су новинари Оливера Ковачевић и Манојло Вукотић. Они ће уз представника породице, Зару Тијанић Јевтовић, ћерку покојног Александра Тијанића, бити стални чланови жирија са мандатом од пет година

Четвртог члана жирија, са годишњим мандатом, бирају три стална члана по Правилнику о награди "Александар Тијанић" која се додељује за борбеност у новинарском изражавању.

Ова награда УНС-а додељује се од 2015. године. Досадашњи добитници су Јелена Попадић (2015), Горислав Папић (2016), Љубица Гојгић (2017), Вељко Лалић (2018), Живојин Ракочевић (2019) и Јелена Зорић (2020).

У жирију су од установљења награде, уз Зару Тијанић Јевтовић, стални чланови били Љиљана Смајловић и Ненад Љ.Стефановић. 

Управа је изабрала и нову чланицу Комисије за жалбе Савета за штампу Јелену Петковић која ће уз Оливеру Милошевић бити представница УНС-а у овом саморегулаторном телу.

Јелена Петковић била је дугогодишња новинарка франкфуртских "Вести". Ауторка је УНС-овог истраживања о убијеним и отетим новинарима на Косову и Метохији у периоду од 1998. до 2005. године. Тренутно ради као слободна новинарка. Добитница је бројних награда и признања. Била је и члан Управе УНС-а од 2017-2021.

Управа УНС-а изабрала је Петковићеву након што је, у јулу ове године, Љиљана Смајловић поднела оставку на место члана Комисије за жалбе. 

УНС је уз НУНС, Локал прес и Асоцијацију медија оснивач Савета за штампу. Досадашњи чланови Комисији за жалбе на предлог УНС-а били су Петар Јеремић, Љиљана Смајловић, Владимир Радомировић и Вишња Аранђеловић.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

03.11.

2021.

Soća [нерегистровани] у 00:03

tijanic

Tijanić bi se prevrtao u grobu

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси