Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминуо некадашњи уредник Радио Краљева Славољуб Даишевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

25. 10. 2021.

Аутор: А.Д. Извор: УНС

Преминуо некадашњи уредник Радио Краљева Славољуб Даишевић

Небеска краљевачка новинарска редакција од јуче има још једног члана више, после одласка у вечност новинара за којег је радио био и остао велика животна љубав

У Краљеву је у својој 84-ој години преминуо Славољуб Славко Даишевић, вишедеценијски новинар и уредник. Славко је рођен 4. децемба 1937. године у Тавнику код Краљева. У свом родном селу и касније у Лађевцима похађао је и завршио основну школу. Био је ђак краљевачке Гимназије, а потом је завршио и Вишу педагошку школу у Београду.

Радио је као стипендиста у Санском Мосту код Бањалуке, као наставник српскохрватског језика. Ту је и почео своју новинарску каријеру на локалном радију, где је био и први уредник. У Краљево се вратио 1975. године и почео да ради у Радио Краљеву и „Ибарском новостима“ у којима је остварио дугу и плодну каријеру.

Осамдесетих година прошлог века постаје уредник Радио Краљева, уводи јутарњи програм, тематске емисије, а под његовом уредничком „палицом“ почело је емитовање Другог програма радија. Захваљујући његовом раду деведесетих година прошлог века Радио Краљево је проглашено најбољим радиом у систему Удружених радио станица Србије.

Плејада сјајних новинара стасала је током његовог уредниковања. Многи од њих су и данас у новинарству.

Славољуб Даишевић сахрањен је на старом гробљу у Краљеву

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси