Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Председник УНС-а Живојин Ракочевић у редакцији листа "Наша места"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 08. 2021.

Аутор: Д.Бјелица Извор: УНС

Председник УНС-а Живојин Ракочевић у редакцији листа "Наша места"

Главни и одговорни уредник двомесечника "Наша места" Александар Андрић, технички уредник и уредник фотографије Мирко Перњаковић угостили су у својој редакцији представнике УНС-а и у разговору са председником Живојином Ракочевићем поделили идеје којима се руководе у припреми и развоју "јединих новина које се читају на послу". Андрић је навео да овај мото објашњава којој се циљној групи обраћају- превасходно запосленима у локалној самоуправи, државној управи, јавним предузећима, свима који су везани за те службе, али да и шира читалачка публика има шта да прочита.

"Наша улога је да посредујемо, информишемо, едукујемо. Да истичемо примере добре праксе. Преко претплате се лист продаје и дистрибуира у целој земљи. Сем идеје да опстанемо, што је само по себи данас успех, план нам је да побољшамо квалитет портала nasamesta.com", рекао је Андрић који је са 18 година почео да се бави новинарством у Загребу, у Омладинском радију 101. Своју новинарску и уредничку каријеру затим је наставио у листовима "Наша крмача", Вечити феномени, Бре!, затим Програму 202 Радио Београда... 

"У редакцији има и старих, искусних новинарских вукова и млађих снага. Стални сарадник нам је врсни новинар Слободан Рељић. Покојни Драгомир Антонић је био наш добри дух. Сада објављујемо његове текстове у рубрици "Тако је писао и говорио Антонић", испричао је Андрић гостима из УНС-а.

Поред стручних ауторских текстова и интервјуа, у актуелном броју "Наша места" објавила су и разговор са једним од најпопуларнијих југословенских и српских музичара Момчилом Бајагићем Бајагом. Из Стразбура сарадница листа "Наша места"  писала је о рушењу две хидроцентрале у Нормандији како би се омогућило миграторним рибама да поново пролазе својим путевима између река и мора. А, Слободан Рељић, писао је о "проналаску" ПР-а, односно о вестима по жељи и потреби (или убеђујете друге или вас убеђују).

Председник УНС-а позвао је колегинице и колеге из редакције "Наша места" да се придруже обележавању и подсећању на некажњено киднаповање новинарске екипе Ђура Славуја и Ранка Перенића и овог 21. августа, на путу Велика Хоча-Ораховац, на месту на ком су последњи пут виђени.  

Коментари (1)

Остави коментар
чет

12.08.

2021.

Општинар [нерегистровани] у 13:35

Добар часопис Наша Места

Наша Места је одличан часопис нарочито за нас које интересује локална самоуправа и рад на локалу. Штета што се не продаје на киосцима већ само на претплату.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси