Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Објављени резултати свих медијских конкурса Министарства културе и информисања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 05. 2021.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

Објављени резултати свих медијских конкурса Министарства културе и информисања

На сајту Министарства културе и информисања објављена су Решења о расподели средстава за свих десет медијских конкурса расписаних за 2021. годину, за које је држава издвојила 310 милиона динара.

Подсетимо, Министарство је раније објавило Решења о расподели средстава за седам конкурса, док су од данас познати и резултати за преостала три – за пројекте призводње медијских садржаја на језицима националних мањина, за производњу медијских садржаја намењених особама са инвалидитетом и за пројекте који афирмишу теме из области културе.

Како се наводи у Решењу, по Конкурсу за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја на језицима националних мањина, у износу од 41 милион динара биће суфинансирано 72 пројекта. На конкурс је пристигло 245 пријава, од чега је 225 испуњавало услове конкурса.

На Конкурс за производњу садржаја намењених особама са инвалидитетом пристигло је 181 пријавa од чега је разматрано 174. Укупно 15 милиона расподељено је на 28 пројеката.

Министарство је ове године први пут расписало и Конкурс за пројекте који промовишу и афирмишу теме из области културе, за који је издвојено 30 милиона динара. Овим новцем биће суфинансирано 84 пројекта од 183 разматраних.

Раније је Министарство објавило резултате конкурса за пројекте производње медијских садржаја за радио, конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија, конкурса за садржаје који су намењени припадницима српског народа у земљама региона, конкурса за пројекте производње медијских садржаја интернет медије, конкурса за пројекте производње медијских садржаја за телевизије, конкурса за пројекте производње садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција, као и конкурса за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда.

На конкурс за пројекте производње медијских садржаја за радио, за који је било опредељено 32 милиона динара, пристигла је 171 пријава, од чега 10 није испуњавало услове конкурса, а једна пријава је повучена. Од разматраних 160 предлога, са 32 милиона биће суфинансирано њих 59.

На конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији АП Косово и Метохија пристигло је 26 пријава од чега је услове испуњавало 25. Министарство ће са десет милиона динара, колико је и било опредељено за овај конкурс, суфинансирати 19 пројеката.

На конкурс за садржаје који су намењени припадницима српског народа у земљама региона пристигло је 64 пријаве од чега 4 нису испуњавале критеријуме конкурса. Комисија је за суфинасирање предложила 44 пројеката које ће Министарство суфинаснирати са укупно 29 милиона динара.

Тридесет милиона динара опредељених за овогодишњи конкурс за интернет медије расподељено је на 81 пројекат. На овај конкурс пристигло је 319 пријава, од чега је услове конкурса испуњавало 315.

На конкурсу Министарства културе за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за телевизије расподељено је 70 милиона динара. Од пристигле 241 пријаве разматрано је 217, а за суфинансирање одобрено 82 пројекта.

На конкурс за пројекте производње садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција за које је Министарство определило 35 милиона динара, пријављено је 112 предлога пројеката, од чега три пријаве нису испуниле услове конкурса. По предлогу комисије, Министарство ће суфинансирати 51 пројекат.

За конкурс за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда за опредељено је 18 милиона динара. Од пристигле 72 пријаве, комисија је разматрала 69, од чега је одобрено 28.

Подсетимо, за десет медијских конкурса расписаних у јануару Министарство је определило укупно 310 милиона динара. Рок за слање предлога пројеката био је 12. фебруар, док је рок за објављивање Решења о расподели за све расписане конкурсе био 90 дана од дана закључења конкурса, односно 13. мај.

 

 

Коментари (2)

Остави коментар
сре

12.05.

2021.

Milesa [нерегистровани] у 12:10

Re: Nije korektno

Mislim da niste u pravu. U nekim slučajevima jeste, ali pažljivo vidite i ustanovićete da ima izuzetnih projekata.

Одговори
уто

11.05.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 17:18

Samo podobni

Samo za podobne, nigde nema medija koji su prepoznatljivi. Bruka i sramota za sve koji su bili deo ove šarene laže.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси