Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Скупштински одбор утврдио листу кандидата за чланове Програмског савета РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 04. 2021.

Аутор: Ј.П. Извор: УНС

Скупштински одбор утврдио листу кандидата за чланове Програмског савета РТС-а

Одбор за културу и информисање Скупштине Србије данас је утврдио листу од 41 кандидата који испуњавају услове конкурса за избор кандидата за чланове Програмског савета Радио-телевизије Србије (РТС). Улога овог саветодавног органа јавног медијског сервиса је да се стара о задовољењу интереса слушалаца и гледалаца у погледу програмског садржаја.

На данашњој седници скупштинског Одбора за културу и информисање, председница одбора Сандра Божић објаснила је да ће посланици са свим кандидатима који испуњавају услове конкурса обавити разговоре, те да ће Одбор после тога утврдити коначну листу од 30 предлога за чланове Програмског савета РТС-а. Коначна листа доставља се Управном одбору РТС-а, који треба да изабере 15 нових чланова Програмског савета.

На листи кандидата су и новинар РТС-а Владимир Паликућа, који је био и кандидат за генералног директора Јавног сервиса, доскорашњи вршилац дужности главног уредника „Политике“ Жарко Ракић, уредник магазина „Оптимист“ и геј активиста Предраг Аздејковић, извршни директор и главни и одговорни уредник портала листа „Данас“ Бојан Цвејић, заменица главног и одговорног уредника „Курира“ Бранислава Мајдаревић, новинар Јакша Шћекић, новинар и бивши посланик ЛДП Зоран Остојић...

Одбор за културу и информисање покренуо је 17. фебруара процедуру за избор 15 нових чланова Програмског савета РТС-а, да би потом и објавио јавни позив. Мандат актуелним члановима Програмском савета РТС-а истекао је 21. фебруара, објаснила је председница скупштинског Одбора за културу и информисање.

Према Закону о јавним медијским сервисима савет се стара о задовољењу интереса слушалаца и гледалаца у погледу програмског садржаја, а у вези са тим даје препоруке и предлоге генералном директору и Управном одбору. Најмање једном годишње, организује јавну расправу о програмском садржају јавног медијског сервиса у трајању од 15 дана, а извештај о одржаној јавној расправи, заједно са препорукама за његово унапређивање које су изражене у току јавне расправе, подноси генералном директору и Управном одбору.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси