Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Сахрањен Владимир Влада Ћосић, оснивач и уредник Митровачких новина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 03. 2021.

Сахрањен Владимир Влада Ћосић, оснивач и уредник Митровачких новина

Новинар Владимир Влада Ћосић, оснивач и уредник Митровачких новина преминуо је 13.марта, после дуге и тешке болести. Сахрањен је у недељу, 14. марта на Градском гробљу у Сремској Митровици, уз поштовање свих мера заштите о корона вируса, уз присуство породице, колега и пријатеља.

Од колеге и члана УНС-а опростио се Драгорад Драгичевић, новинар Политике у пензији, члан Извршног одбора Завичајног клуба новинара Димитрије Фрушић у Сремској Митровици. Он је у говору истакао да ће „бритко и праведно перо нашег почившег колеге  остати дуго у сећању многобројних читалаца“.

Владимир Влада Ћосић је рођен 1953. године у македонском месту Берово, где су му родитељи били на служби. Завршио је Војну академију и био официр ЈНА али је због  љубави према литератури и писању одлучио да буде новинар. Запослио се у Сремским новинама, где је одмах својим јединственим начином писања скренуо пажњу читалаца.

У зрелим новинарским годинама био је директор и главни и одговорни уредник Сремских новина у Сремској Митровици, локалном гласилу које је у једном периоду имао тираж од више од 50 хиљада примерака, највећи међу локалним недељницима у Југославији.

Владимир Влада Ћосић је за свој новинарски рад више пута награђиван, Објављивао је текстове и репортаже и у Студенту, новосадском Дневнику, Политици и други листовима.

Био је главни и одговорни уредник Радио телевизије М у Сремској Митровици, кад је она имала највећу гледаност на подручју Срема и околине. Помагао је млађим колегама да сазнају више о новинарству.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси