Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Gradonačelnik Leskovca treba da se izvini urednici portala Jugmedia zbog uvredljivih komentara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 09. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Gradonačelnik Leskovca treba da se izvini urednici portala Jugmedia zbog uvredljivih komentara

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da se izvini urednici Regionalnog portala Jugmedia, Milici Ivanović, zbog uvredljivog komentarisanja njenog fizičkog izgleda.

Takođe, UNS poziva gradonačelnika da prestane sa insinuacijama da je gradski novac za sufinansiranje medijskih projekata urednica Jugmedie iskoristila za kupovinu kuće.

Gradonačelnik sigurno zna da bi, kada bi to bilo tačno, postojao osnov za pokretanje postupka za nenamensko trošenje budžetskog novca.

UNS poziva gradonačelnika i da poštuje Etički kodeks ponašanja funkcionera grada Leskovca, te da se, kako je propisano, učtivo, sa poštovanjem i bez diskriminacije odnosi prema medijima.

Tokom svog mandata, kaže Kodeks, ni u obavljanju funkcije, ni u privatnom životu, funkcioner lokalne samouprave neće se ponašati na način koji bi degradirao ugled funkcije koju obavlja.

Urednica Ivanović je UNS-u rekla da je već duži period meta i da ju je od 2013. do 2016. godine Cvetanović prozivao na svakoj sednici skupštine, ali da se sada prvi put dogodilo da uvredljivo govori o njenom fizičkom izgledu.

Ona je opisala UNS-u da je u nezvaničnom delu, između konferencije i obilaska Roštiljijade koja je u Leskovcu održana prošle nedelje, gradonačelnik okupljenim novinarima, među kojima je bio i mladi kolega iz Jugmedie, uvredljivo komentarisao njen izgled i oblačenje. Uz to je, ispričala je, ponovio neistinu kako je kupila kuću od novca koji je portal unazad deset godina dobijao na medijskim konkursima Leskovca.

„Prvi put vređa moj fizički izgled. To prevazilazi sve crvene linije“, rekla je Ivanović UNS-u.

Objasnila je i da je nedavno na konferenciji za novinare bila onemogućena da postavi pitanje, da ju je gradonačelnik napadao i mahao papirom na kom su bili iznosi novca za projekte Jugmedia.

UNS se obratio gradonačelniku Cvetanoviću, ali do razgovora koji smo tražili još uvek nije došlo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi