Naslovna  |  Saopštenja  |  Akcionari "Novosti" štite svoje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 02. 2006.

Akcionari "Novosti" štite svoje

Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije podržavaju zahteve 430 akcionara Kompanije "Novosti" u zaštiti svoje imovine i sprečavanju Vlade Srbije da poništi privatizaciju izvršenu 1999. godine, nakon koje je akcionarima pripalo 63 odsto akcija Kompanije.

UNS i SNS ne dovode u pitanje poštovanje zakona koji se odnosi na privatizaciju, ali smatraju nedopustivim da država, mimo volje većinskih vlasnika, uvećava svoje učešće u Kompaniji "Novosti" naknadnim pripisivanjem vrednosti imovine.

UNS i SNS podržavaju akcionare, većinske vlasnike, u nameri da se svim pravno dopuštenim sredstvima, štrajkom i mirnim protestima suprotstave eventualnoj nasilnoj promeni vlasničke strukture.

Država nije pokazala dovoljno brige za svoju imovinu kada je pre dve godine privatizovan deo Kompanije "Borba" - bez tendera i aukcije. Stoga, UNS i SNS sumnjaju da je najnoviji potez Vlade pokušaj da država sticanjem više od polovine vlasništva Kompanije ostvari dominantan uticaj na uređivačku politiku "Večernjih novosti", najtiražnijih dnevnih novina u SCG.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi