Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Junajted Grupa kupuje grčki Forthnet
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 06. 2020.

Izvor: Danas

Treća velika akvizicija Junajted Grupe i jedanaesta ukupno od kad je u vlasništvu BC Partnersa

Junajted Grupa kupuje grčki Forthnet

Junajted Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udela u Forthnetu, uspešnoj grčkoj telekomunikacionoj kompaniji, naveli su oni danas u saopštenju.

U okviru transakcije, Junajted Grupa će, kako se navodi, preuzeti sve kreditne obaveze, konvertibilni dug i 36 odsto akcijskog kapitala Kompanije, nakon uspešno završenih pregovora sa Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom, kao prodavcima. Transakcija, čiji se detalji neće objavljivati, u procesu je standardnih regulatornih odobrenja.

„Nakon Vivacoma i Tele2 Hrvatska u 2019. godini, ova investicija prestavlja treću veliku transakciju od kada je BC Partners preuzeo United Grupu u martu 2019, zahvaljujući čemu će veličina prihoda United Grupe nakon završetka akvizicija preći 1.7 milijardi evra“, kaže se u saopštenju.

Kako su istakli, ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan korak u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatno potvrđuju poziciju lidera u industriji u kojoj posluje, od sada u osam zemalja širom regiona.

Forthnet je vodeći provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava blizu 1.000 ljudi, i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i preko 40.000 kompanija.

Viktorija Boklag, izvršna direktorka Junajted Grupe, rekla je da joj je drago što će se Forthnet pridružiti Junajted Grupi i da je uzbuđena što se nastavlja jačanje poslovanja i pružanje  korisnicima širom regiona širok spektar vrhunskih usluga.

„Vidimo veliku priliku u saradnji sa Forthnet-om, kako bismo im omogućili dalji rast usluga televizije i ulazak na tržištu mobilne telefonije i sa zadovoljstvom proširujemo naše prisustvo ulaskom na grčko tržište“, navela je ona.

Nikos Stathopoulos, partner u BC Partners i predsednik United Grupe, dodao je da su poslovni model, menadžment, tehnologija i regionalno liderstvo Junajted Grupe ključni pokretači njenog organskog rasta, koji se dodatno ubrzao sticanjem i integrisanjem jakih lokalnih biznisa.

„Pozicija Forthneta kao dinamičnog domaćeg igrača pruža nam snažno uporište za širenje na rastuće i evoluirajuće grčko tržište koje vidimo kao stratešku lokaciju United Grupe. Radujemo se što ćemo sarađivati sa Forthnet-om na daljem širenju usluga koje on može ponuditi kupcima“, istakao je on.

Generalni direktor Forthneta, gospodin Panos Papadopoulos, rekao je da je današnji sporazum događaj od strateškog značaja za grčko tržište telekomunikacija i televizije.

„Ulazak Junajted Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog provajdera u regionu, potvrđuje stratešku vrednost Forthneta i daje nove perspektive našoj kompaniji. Značajan rast tržišta interneta i televizije na kojima smo već aktivni, kao i potencijal usluga mobilne telefonije koju pripremamo da pokrenemo, stvara snažno investiciono okruženje za nas i mogućnost da iskoristimo znanje i iskustvo menadžmenta, mreže i tehnologije United Grupe“, rekao je on.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi