Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Plakati s licima rijaliti zvezda zalepljeni na Ministarstvo kulture Srbije, Vladu i REM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 05. 2020.

Autor: Beta Izvor: Danas

Plakati s licima rijaliti zvezda zalepljeni na Ministarstvo kulture Srbije, Vladu i REM

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) je večeras saopštilo da su njegovi aktivisti u Beogradu na zgrade Vlade Srbije, Ministarstva kulture i REM-a nalepili plakate „Ministarstvo za rijaliti programe“ i „Savet za ozoniranje“.

Na tim plakatima su licima „zvezda“ rijaliti programa zamenjena lica ličnosti iz srpske kulture.

Udruženje je saopštilo da je time htelo da pokaže „odnos koji pre svega Ministarstvo kulture, ali i Vlada, imaju prema kulturi, javnom interesu, ali i Ustavu i zakonu“.

„Takođe, REM (Regulatorno telo za elektronske medije) do sada nijednom nije adekvatno sankcionisao brojna kršenja zakona poput tuča, prebijanja, zlostavljanja žena i govora mržnje“, navelo je UZUZ.

REM je, stoji u saopštenju, „posebno bio blagonaklon prema zloupotrebama nacionalnih frekvencija kroz promovisanja nadrilekarstva i ozoniranja od strane vlasnika televizije PINK, ne odlučujući o više prijava koje smo podnosili“.

Udruženje je podsetilo da je više od 107.000 građana Srbije potpisalo peticiju kojom traže ograničavanje rijaliti TV-programa i da su, u okviru kampanje Udruženja „U ime kulture“, 42.852 građanina zvanično predložila donošenje zakona o ograničavanju emitovanja rijaliti programa.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

29.05.

2020.

Mirjana [neregistrovani] u 17:27

Cestitka

Mislim da je ovo vrlo orginalan način iskazivanja protesta protiv šunda i prostakluka . Ministarstvo kulture i informisanja je jedno mrtvo drzavno telo čiji cinovnici primaju debele plate za nonšalantno ponašanje prema ociglednim pojavama.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi