Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vukosavljević: Medijska strategija ima legitimitet
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 05. 2020.

Izvor: FoNet

Vukosavljević: Medijska strategija ima legitimitet

Ministar kulture iinformisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da bi on lično voleo da Ministarstvo ima veća ovlašćenja, da može da izriče konkretne mere i one koji krše zakon kazni ili opomene.

On je rekao da veruje da će Srbija uspeti da se iskobelja iz situacija koje nisu toliko prijatne i da poboljša položaj medija i novinara i da uvek treba tražiti više slobode medija.

Vukosavljević je za televiziju N1 ponovio da Ministarstvo i Regulatorno telo za elektronske medije imaju odvojene funkcije i da svako treba da radi svoj posao.

Upitan o izveštaju Fridom hausa o stanju demokratije i o stanju u medijima, ministar je rekao da se oni osvrću na proces donošenja Medijske strategije i da su to tehničke stvari, a da je možda Medijska strategija mogla da bude doneta brže.

"Videćemo njenu efikasnost, ali mislim da smo dobili strategiju koja ima visok stepen legitimiteta. Veliki broj predstavnika medija je učestvovao u tom mukotrpnom procesu", rekao je Vukosavljević i dodao da misli da je tu napravljen "dobar posao".

On je rekao da ako se ne budu doneli medijski zakoni koji su razvojni, razumni i pravični, onda se strategija džabe pisala.

"Ja sam umereni optimista da ćemo doneti zakone koji će u većoj meri, mada ta mera nikada nije dovoljna, štiti medijska prava i slobode", poručio je Vukosavljević.

On je rekao da je Fridom haus, kao i mnoge druge, nevladina organizacija i da je teško da postoji država u svetu u kojoj mediji nisu izloženi političkom uticaju, te da kada Fridom haus piše o tome nisu otkrili "rupu u saksiji", ali da nije primetio o izveštaju o pritisku na medije u SAD ili Velikoj Britaniji.

Vukosavljević je rekao i da je sada budžet za kulturu iinformisanje niži od 10 milijardi dinara. On je rekao da su se za pomoć od tri mesečne isplate od 30.000 dinara prijavila 2.353 samostalna umetnika.

Vukosavljević je istakao i da je Ministarstvo uspelo da očuva konkurse za sufinansiranje projekata u kulturi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi