Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pokrajinska vlada dodelila 312 miliona dinara listovima manjina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 02. 2020.

Izvor: Beta

Pokrajinska vlada dodelila 312 miliona dinara listovima manjina

Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je u Pokrajinskoj vladi uručila ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti, vredne 312 miliona dinara.

"Informisanje na jezicima nacionalnih manjina jedan je od najznačajnijih prioriteta Pokrajinske vlade", kazala je Dragana Milošević.

Ona je navela da su u prethodne tri i po godine, od kada traje mandat aktuelne Pokrajinske vlade, ta sredstva uvećana sa 264 miliona na 312 miliona, sa željom i tendencijom da budu još veća.

I danas su, kao i prethodnih godina, uručeni ugovori za 22 mesečna, nedeljna i dnevna lista koja izdaje devet izdavačkih kuća - Mađar so, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.

Dragana Milošević je dodala da su ti ugovori jedan od pokazatelja da Pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata brine o nacionalnim manjinama i očuvanju njihovog identiteta, jezika, pisma i kulture.

Direktor Novinsko-izdavačke ustanove "Libertatea" Niku Čobanu zahvalio je u ime devet izdavačkih kuća na jezicima nacionalnih manjina i rekao da bi bez podrške Pokrajinske vlade njihov opstanak bio ugrožen i da je zato upravo taj partnerski odnos države veoma bitan u očuvanju nacionalnog identiteta na ovim prostorima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi