Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Glas Šumadije: Podsetićemo gradonačelnika da nije ispunio obaveze prema medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2020.

Izvor: Beta

Glas Šumadije: Podsetićemo gradonačelnika da nije ispunio obaveze prema medijima

Rad lokalnih medija u Kragujevcu je vrlo otežan zbog činjenice da grad još ni jednom nije raspisao konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima, ocenjeno je na obeležavanju dvogodišnjice portala "Glas Šumadije".

Najavljeno je da će kragujevački novinari uskoro ponovo da posete gradonačelnika i uruče mu još jednu "zahvalnicu", jer nije odgovorio na onu iz novembra, koja će ga podsetiti na kršenje zakona.

Urednica portala Jovanka Nikolić je rekla novinarima da su uprkos tome što nije raspisan konkurs za medije, u redakciji "Glasa Šumadije" rešeni da istraju, ne posustanu i izdrže i bez finansijske pomoći iz gradske kase "koliko god bude trebalo".

Ona je napomenula da taj portal opstaje zahvaljujući entuzijazmu nekoliko članova redakcije.

Rekla je da je portal osnovan pre dve godine kao medij lokalne zajednice i najčitaniji je u Šumadiji.

Naglasila je da su Glas Šumadije i portal Presek jedini portali u Kragujevcu koje nisu osnovale političke partije odnosno stranački funkcioneri.

Nikolić kaže da su se na Glasu Šumadije kao najdominantnije nametnule informacije iz oblasti politike, pogotovo lokalne.

Glas Šumadije je, kako navodi, otvoren za sve političke partije, a jedina koja ne obaveštava portal o svom radu je Srpska napredna stranka (SNS).

Teže se, kaže Nikolić, dolazi i do informacija iz lokalne uprave jer moraju da se pozivaju na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Rečeno je da je u planu da se na portalu pojača produkcija video materijala - direktnih prenosa, intervjua i emisija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi