Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Res publika pozvao Radio-televiziju Kragujevac da građanima omogući adekvatno informisanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 01. 2020.

Izvor: Beta

Res publika pozvao Radio-televiziju Kragujevac da građanima omogući adekvatno informisanje

Šumadijski centar za građanski aktivizam "Res publika" pozvao je rukovodstvo Radio-televizije Kragujevac da "vrati dostojanstvo", organizuje rad redakcije Radio Kragujevca i građanima omogući adekvatno informisanje.

Ta nevladina organizacija je podsetila da je ove godine planirano da se iz građske kase izdvoji više od 40 miliona dinara za funkcionisanje Radio-televizije Kragujevac i zahtevala od lokalne samouprave da preispita svrsishodnost "trošenja tolikog novca", odnosno "da li Kragujevčani dobijaju informisanje primereno tako visokoj ceni koju plaćaju".

Oni su u objavi na svom sajtu pod naslovom "Jubilej bez razloga za slavlje" ocenili da Radio Kragujevac svoj 50. rođendan danas dočekuje bez spikera, novinara i tonaca, bez emisija i bez redakcije.

"Jedini mediji koji se finansira novcem svih građana, umesto objektivnog, istinitog i pravovremenog informisanja u javnom interesu, slušaocima nudi muzički program sa plej liste", naveli su.

Prema njihovoj oceni, Radio Kragujevac do sada nije imao ovako "ponižavajući status", iako je "doživeo i preživeo mnoge izazove" tokom prethodnih 50 godina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi