Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udruženje za zaštitu zakonitosti i ustavnosti: Poslanici da se izjasne da li su za rijaliti ili ne
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 12. 2019.

Izvor: Beta

Udruženje za zaštitu zakonitosti i ustavnosti: Poslanici da se izjasne da li su za rijaliti ili ne

Predstavnici Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti danas su ispred Skupštine Srbije od poslanika tražili da se opredele da li podržavaju predlog zakona za ograničavanje rijaliti programa i smenjivanje svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog promovisanja nasilja, govora mržnje i pornografije, ili su protiv toga, odnosno "saučesnici su nasilja".

Predsednik tog udruženja Savo Manojlović je podsetio da je predlog zakona dostavljen Skupštini 11. decembra uz potpise podrške 36.000 građana.

Naveo je da tim zakonom građani traže da se ograniči rijaliti program i uvede pola sata programa kulture za decu i maloletne, i da se smene svi članovi Saveta REM-a.

Oni su za poslanike pripremili anketu kojom su tražili da se izjasne da li su za taj zakon ili, kako je pisalo u anketi, ne žele da glasaju za predlog zakona koji su predložili građani, čime "postaju saučesnici REM-a u nepostupanju kojim bi se sprečilo izvršavanje krivičnih dela".

Manojlović je novinarima rekao da posle svedočenja učesnice rijalitija Anđeline Nikolić o torturi, nanošenju povreda, protivpravnom lišavanju slobode, seksualnom zlostavljanju, smatraju da je jedino razumno rešenje usvajanja predloga zakona o ograničavanju rijalitija i smenjivanje svih članova Saveta REM-a.

Podsetio je da su prošle godine zbog nasilja REM-u podneli više prijava od kojih nijedna nije procesurina, te je REM samim tim "dozvolio ne samo promovisanje nasilja, nego i vršenje više krivičnih dela zbog čega Udruženje očekuje reakciju tužilaštva".

Ispred Doma Narodne skupštine na stolici je sedela devojka s našminkanim modricama na licu, koja je asocirala na učesnicu rijalitija Anđelinu Nikolić koja je svedočila o nasilju u rijalitiju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi