Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Branka Dragović Savić: Na delu je tabloidizacija medijske i političke scene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 12. 2019.

Autor: Beta Izvor: Danas

Branka Dragović Savić: Na delu je tabloidizacija medijske i političke scene

Glavna urednica portala Autonomija Branka Dragović Savić izjavila je da postojeće društvene i političke okolnosti odlikuje „tabloidizacija i kretenizacija“ medijske i političke scene i urušavanje profesionalnih novinarskih standarda.

„S obzirom da postojeće društvene i političke okolnosti odlikuje tabloidizacija i kretenizacija medijske i političke scene i urušavanje profesionalnih novinarskih standarda, mediji civilnog društva jedini su prostor otvoren za organizacije civilnog društva“, kazala je ona za portal VOICE na pitanje kakva je saradnja medija i nevladinih organizacija u sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Dodala je da nacionalni mediji nisu nikad na adekvatan način pratili civilni sektor i ocenila da su danas organizacije civilnog društva targetirane kao „neprijatelji države“ ili se njihovo delovanje ignoriše.

Prema njenim rečima, mediji civilnog društva više sarađuju sa organizacijama civilnog sektora, pa i kada je primena Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja u pitanju.

Dragović Savić je istakla da je portal Autonomija „apsolutno otvoren“ za organizacije civilnog sektora, a samim tim i sve teme koje se u društvu „guraju pod tepih“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi