Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mladima neophodna medijska pismenost (Video)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 12. 2019.

Autor: Ilijana Berber Izvor: RTV

Mladima neophodna medijska pismenost (Video)

Da je medijska pismenost neophodna mladima, kako bi naučili da bezbedno i efikasno konzumiraju medijski sadržaj, potvrđuje i projekat "Podrška medijskim reformama u Srbiji", koji se završava u februaru. O tome kako da dostignemo visok nivo medijske pismenosti, šta smo do sada postigli i čemu treba da stremimo, pričalo se na sastanku radne grupe u okviru tog projekta.

Novi mediji i tehnologije donele su obilje informacija, a zapravo je važno kako se dolazi do njih, kako ih koristiti, da li su istinite. Od početka projekta na edukacijama u našoj kući, obučeni su brojni novinari, a predstoji obuka na temu istinitosti informacija.

"Samim tim ćemo olakšati našim kolegama ali i novim generacijama koje prate naše programe, kako da provere da li je to što izađe na društvenim mrežama istina ili nije", kaže Sonja Kokotović, programska direktorka RTV.

U Radnoj grupi naglašavaju da je medijska pismenost uvedena kao izborni predmet u škole, a završava se i Priručnik za nastavnike, što nas vodi ka ostvarenju cilja.

"A to je da doprinesemo da medijska pismenost postane ne samo važan deo obrazovnog sistema nego nešto po čemu će Srbija biti prepoznata kao zemlja koja se ozbiljno bavi ovim pitanjem", naglašava Slavica Trifunović iz Ministarstva kulture i informisanja.

Pravilno selektovanje informacija i upotreba medijskog sadržaja su neizostavni, pa se upravo zbog toga mora intenzivno raditi na medijskom opismenjavanju mladih, zaključeno je na sastanku Radne grupe.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi