Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić: Lešnjak jeste uzbunjivač, Obradović nije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 11. 2019.

Autor: RTS, FoNet Izvor: RTS

Vučić: Lešnjak jeste uzbunjivač, Obradović nije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da državni organi moraju da zaštite Lazara Lešnjaka, koji je nadležnim organima prijavio krivična dela predsednika Opštine Stari grad Marka Bastaća. On je, kaže, pravi uzbunjivač, dok za Aleksandra Obradovića kaže da je "lažni uzbunjivač".

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da nisu mediji ti koji će nekoga proglašavati uzbunjivačem već zakon.

"Niste vi uzbunjivač zato što se nešto što ste rekli dopalo nekoj političkoj stranci, već zato što ste to prijavili nadležnim organima", rekao je Vučić.

Lešnjak je, dodao je Vučić, prijavio slučaj, dok se Obradović obratio "nekim stranim zemljama".

Predsednik Vučić je istakao i da Lazar Lešnjak mora da bude zaštićen jer je svedok izvršenja najtežih krivičnih dela.

Vučić je rekao da je "najbogatija partija u Savezu za Srbiju, stranka Dragana Đilasa", saopštila da se u aferi "Krušik" radi o obračunu između njega i Stefanovića.

Da je to istina, rekao je predsednik, to bi značilo da si lagali da je u pitanju kriminal. "Ili je interni unutarstranački obračun, ili kriminal. Kako vas nije sramota da lažete?", upitao je Vučić.

Vučić o ocu Nebojše Stefanovića 

Naveo je da je afera "Krušik" napad na našu namensku industriju. 

"Pogledajte sa čime se suočavamo. Uhvatili smo Srbina sa 30.000 evra koje mu je Albanac dao, on iznosi tehničko-tehnološku dokumentaciju sa finansijskim podacima za proizvodnju municije 12,7 milimetara. Znate li kakav je to napad na našu namensku industriju i celu državu", naveo je Vučić.

Rekao je i da nisu tačni navodi da je otac ministra policije Nebojše Stefanovića Branko Stefanović zaposlen u GIM-u, firmi koja je, kako navodi uzbunjivač Aleksandar Obradović, po povlašćenim cenama kupovala oružje od valjevskog "Krušika".

Vučić je rekao da je pitao ministra unutrašnjih poslova šta je njegov otac radio u toj firmi, da li je direktor ili vlasnik, a Stefanović mu je rekao "ništa".

"Ispostavilo se da on nije ništa tamo. Što ste ga napadali onda? Što ste lagali", upitao je Vučić.

Rekao je da je Branko Stefanović "kriv" jer se pojavljuje na sajmovima.

"E to je ozbiljna krivica, za to treba da dobije 147 godina robije, a ovaj (Aleksandar Obradović) što ga je mama zaposlila, pa kada je smenjena sa mesta direktora i počela da radi u privatnoj konkurentskoj firmi, a onda mami da pomogne da se otpuste svi Valjevci koji su dobili posao u Krušiku, jer valjda Krušik treba da bude propala firma, on ništa", naveo je Vučić.

Naveo je i da nikada nije razgovarao sa vlasnikom GIM-a, ističući da je Marinika Tepić iznela neistine.

Upitan u kom je svojstvu Branko Stefanović bio u fabrici "Krušik", Vučić je rekao da ne zna i da mu nije "ni mama ni tata".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi