Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  SKGO uručila nagrade novinarima za najbolje priloge na lokalne teme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 11. 2019.

Autor: Beta Izvor: Danas

SKGO uručila nagrade novinarima za najbolje priloge na lokalne teme

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uručila je danas po sedmi put nagrade pobednicima medijskog konkursa „Drugačije od drugih“ u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – druga faza“ koji finansira Vlada Švedske.

Nagrade su dobili Milica Alavanja za prilog „Nemojte nam život uzimati“ (Naša Balkan, produkcija Vojvođanska zelena inicijativa), Ružica Jeremić Turudić (RTS) za prilog „Kako ‘Duboko’ postaje plitko“, Borislav Despotović i Tamara Trninić (RTV) za prilog „Život online-e-uprava“, Gordana Nešović (Radio Beograd 1) za prilog „Maloletnički brakovi“ i Predrag Todorović (TV Centar Svilajnac) za prilog „Amaro Kher-Naš dom“.

Milica Alavanja čiji je prilog o zaštiti životne sredine, rekla je da je „dobro što postoje ljudi koji shvataju značaj te teme“, a Ružica Jeremić Turudić koja se bavila problemom otpada u Prijepolju i okolini, rekla je da taj problem još nije rešen.

Generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić zahvalio je švedskoj međunarodnoj agenciji za razvoj i saradnju (SIDA) i učesnicima konkursa na koji je stigao 31 prilog.

„Raspisujući konkurs želeli smo afirmativne tekstove o radu naših članova, ali nismo bežali ni od kritičkih koji ukazuju na propuste koje treba otkloniti“, rekao je Staničić i istakao da „u Srbiji postoje kvalitetni novinari za lokalne teme“.

„Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja i podignemo svest građana, i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne“, navela je SKGO u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi