Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Konvoj RTS, posle 25 sati čekanja na Jarinju, pušten na Kosovo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 09. 2019.

Autor: Beta, RTS Izvor: N1

Konvoj RTS, posle 25 sati čekanja na Jarinju, pušten na Kosovo

Posle 25 sati čekanja na prelazu Jarinje, danas u šest popodne, konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stage System-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije. Radio televizija Srbije prethodno je javno uputila protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure prelaska na administrativnim prelazima zbog zaustavljanja konvoja javnog servisa na Jarinju.

Kako je objavljeno na portalu RTS, pored blagovremeno podnete, uredne dokumentacije neophodne za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15 sati na prelazu Jarinje bez ikakvog obrazloženja.

Konvoju su se danas pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

RTS je zato javno uputio protest kosovskim vlastima zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima.

"Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo zbog toga da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na severu Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati", ističu iz javnog servisa.

Karavan "Najlepših narodnih pesama" 12. septembra treba da se održi u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda.

UNS: Najoštrije protestujemo zbog zadržavanja ekipe

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu je ranije danas najoštrije protestovalo zbog zadržavanja ekipe Radio-televizije Srbije (RTS) na prelazu Jarinje i, kako su naveli, sprečavanja da održi planirani koncert u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.

UNS i UNS na Kosovu su u saopštenju istakli da je neprihvatljivo ograničavanje slobode kretanja ljudi, a posebno novinara i medijskih radnika i zatražili da kosovske vlasti bez odlaganja omoguće ekipi RTS-a da nastaviti put za Kosovsku Mitrovicu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi