Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Održana debata o digitalnoj pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 04. 2019.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

Održana debata o digitalnoj pismenosti

Rukovodilac u Sektoru za informisanje i medije Maja Zarić učestovala je danas na debati o digitalnoj pismenosti održanoj u EU info centru na kojoj je bilo reči o uticaju modernih tehnologija na društvo u celini.

„Digitalna pismenost je neraskidivi deo medijske pismenosti, jer je danas nemoguće biti dobro informisan i donositi odgovorne odluke bez razvijenih digitalnih znanja i veština“, podvukla je Zarić i istakla da je najvažnija interesorna saradnja, kao i povezivanje svih aktera u mrežu za medijsku pismenost na čemu Ministarstvo radi od 2018. godine.

Ona je podsetila da Ministarstvo kulture i informisanja, koje radi na sistemskom razvoju medijske pismenosti, uvek u svoje aktivnosti uključuje i glavne aktere koji se bave digitalnom pismenošću, pa će tako i Priručnik za razvoj i unapređenje medijske pismenosti u preduniverzitetskom obrazovanju, čija je izrada u toku, obuhvatiti i tu oblast“, rekla je ona.

Debatu je organizovao Medijski edukativni centar i na njoj su učestovali pomoćnica ministra za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Irini Reljin i eksperkinja za rodnu ravnopravnost i osnaženje žena Dragana Petrović.

Digitalna nedelja u Srbiji, koja se odvija u okviru  All Digital Week na evropskom nivou, je nedelja različitih promocija kojima se šalje poruka svima da je vreme da se uključe u aktivnosti boljeg razumevanja i masovnog korišćenja digitalne komunikacije prihvatanjem savremenog načina razmišljanja, učenjem o medijskoj pismenosti i razvojem digitalnih veština.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi