Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gran pri Ljiljani Kostadinović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 06. 2010.

Izvor: Pregled

Gran pri Ljiljani Kostadinović


Novinarki „Privrednog pregleda“ glavna nagrada Bank Pres Festa

Beograd - Prvi međunarodni Bank Pres Fest imao je jednu neobičnost takmičenje novinara specijalista za ekonomiju na kome je učestvovalo 56 autora iz pet zemalja, s prilozima za štampane i elektronske medije, a „gran pri“ je pripao našoj Ljiljani Kostadinović, za dugogodišnje praćenje i analiziranje stanja u bankarskom i finansijskom sektoru.

Stručni žiri posebnu pažnju i pohvale izrekao je za priloge, uvodnike, komentare i osvrte koje je koleginica Kostadinović objavljivala u „Bankama“, specijalizovanom dodatku „Privrednog pregleda“.

Pored Ljiljane Kostadinović nagrade su dobili: Zlatnu povelju – Jelena Orović iz RTV Atlas Podgorica za emisiju „Business nedelja“, Srebrne povelje – Hajdar Arifagić iz sarajevskog „Oslobođenja“ za seriju tekstova o privrednoj saradnji u regionu i Marko Lopušina iz beogradskih Večernjih novosti za reportažu „Prosjački štap sve bliži“, a Bronzane povelje Dragan Stojev sa RTS-a i Dušanu Šibinac sa TV Avale za intervju „Razvojni projekti opštine Apatin“.

Na inicijativu direktora prvog međunarodnog Bank Pres Festa Hasana Hanića, žiri je uručio i Gramate, posebne nagrade, novinarima koji su obeležili ekonomsko izveštavanje i komentarisanje u poslednjoj deceniji: Radojki Nikolić, Vesni Damjanić-Branković, Dimitriju Boarovu, Milanu Ćulibrku, Zulfu Jahoviću, Miši Brkiću, Mijatu Lakićeviću i Draganu Vujadinoviću.

Posebna prateća manifestacija pored novinarskog takmičenja ili, što reče direktor Festivala Hasan Hanić „nevidljivo događanje“, bilo je nadmetanje u govorništvu u kom su učestvovali studenti Beogradske bankarske akademije. Takmičilo se 15 budućih bankarsko-finansijskih stručnjaka. Zlatna povelja pripala je Saši Milivojeviću, Srebrna Mini Veljković a Bronzana Marini Dimitrijević.

R. O. D.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi