Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Formirana radna grupa za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 06. 2010.

Izvor: Pregled

Formirana radna grupa za medije


Beograd - Na inicijativu Upravnog odbora Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji, uoči vikenda u zdanju NBS je formirana Radna grupa za medije i korporativnu društvenu odgovornost, čiji su članovi predstavnici „Privrednog pregleda“, „Večernjih novosti“, „Dnevnika“, „Blica“, „Biznis magazina“, „Ekonom:east Media Group“, nedeljnika „Vreme“, „Studija B“.

U dosadašnjem radu te asocijacije pokazalo se da je nedovoljno samo bavljenje društveno odgovornim aspektom poslovanja u industrijskim oblastima, već da je nužno pozabaviti se presudnom ulogom medija u promovisanju društveno odgovornog poslovanja.

Za sada je u Srbiji u Globalni dogovor učlanjeno šezdesetak kompanija, koje svoju aktivnost realizuju kroz aktivnosti četiri radne grupe: za ljudska prava, radna prava, životnu sredinu i borbu protiv korupcije i od sada se očekuje ozbiljnija aktivnost medijske radne grupe Globalnog dogovora UN. Ova 2010. godina je proglašena godinom radnih prava.

„Trenutno se, pored aktivnosti u više oblasti, priprema i Predlog nacionalne strategije društveno odgovornog poslovanja, na osnovama 10 utvrđenih principa Globalnog dogovora Ujedinjenh nacija“, navela je predsednik Upravnog odbora Globalnog dogovora UN u Srbiji, Andrea Brbaklić (predstavnik Erste banke). Ona je pozvala sve medije i ostale kompanije da se priključe ovim aktivnostima, koje po principu dobrovoljnosti doprinose omasovljenju poštovanja etičkih kodeksa.

Sa 8.000 članova u više od 130 zemalja, Globalni dogovor je u svetu najmasovnije dobrovoljno prihvaćena inicijativa, usmerena na promociju korporativne etike, o kojoj su detaljne informacije dostupne na sajtovima:www.unglobalcompact.rs i www.unglobalcompact.org.

Lj. K.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi