Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Janković doneo dopune, ali ih još nije podneo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 06. 2010.

Izvor: Danas

Janković doneo dopune, ali ih još nije podneo


Beograd - Saša Janković, zaštitnik građana, nije podneo amandmane na Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, tako da ti amandmani nisu u skupštinskoj proceduri.

Janković je verovatno predloge amandmana samo doneo nekome u Skupštini Srbije, ali ih nije i zvanično podneo, iako on kao ombudsman na to ima pravo - rekla je juče Nada Kolundžija, šefica poslaničke grupe ZES, dodajući da Janković prema tome nije poštovao skupštinsku proceduru i da u tome nije bilo dobrih namera.

Zaštitnik građana Saša Janković naime tvrdi da je Skupštini Srbije podneo amandmane na predlog Zakona o elektronskim komunikacijama, kojima je zatražio da policija i tajne službe za uvid u podatke o elektronskoj komunikaciji građana prethodno pribave odluku suda. Kako je navedeno u saopštenju ombudsmana, amandmanima se, takođe, otklanja mogućnost da se zakon tumači na način koji sužava ovlašćenja poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u vršenju nadzora nad zakonitošću obrade tih podataka.

Šefica poslaničkog kluba ZES Nada Kolundžija objasnila je juče novinarima da su razmotreni samo oni amandmani pri čijem podnošenju je poštovana jasna procedura, ali ne i amandmani zaštitnika građana.

- Predložićemo Odboru za saobraćaj i veze da on predloži amandman kojim se u članu 130 u prostor nadzora uključuje poverenik za informacije od javnog značaja i verujem da će ga prihvatili i skupštinska većina i vlada - navela je Kolundžija i dodala da isto neće biti postupljeno sa amandmanom na član 128 gde zaštitnik građana traži da se za prikupljanje informacija obezbedi odluka suda. Kolundžija smatra da ovaj amandman ne treba podneti zbog toga što zakon ne može da reguliše nadležnosti nekih drugih organa, suda, odnosno agencije.

Inače, poslanici Skupštine završili su juče načelnu raspravu o Predlogu zakona potvrđivanju sporazuma o osnivanju regionalne škole za državnu upravu i otpočeli raspravu o predloženim izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

M.R.Milenković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi