Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izbor predsednika NUNS-a u najkraćem roku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 06. 2010.

Izvor: Politika

Izbor predsednika NUNS-a u najkraćem roku


Nezavisno udruženje novinara Srbije posle ostavke predsednika Đorđa Vlajića nastaviće da radi prema dogovorenom planu, a u najkraćem mogućem roku izabraće novog predsednika, izjavio je juče potpredsednik NUNS-a Vukašin Obradović, koji će do vanredne izborne skupštine rukovoditi radom ovog udruženja nakon što je prošle sedmice Vlajić podneo neopozivu ostavku.

Odgovarajući na pitanje zbog čega je Vlajić nepuna dva meseca posle izbora podneo ostavku i kakva je dalja procedura Obradović je ponovio da je Vlajić naveo lične razloge bez dodatnih objašnjenja. Obradović je izrazio lično žaljenje i žaljenje čitavog Izvršnog odbora zbog Vlajićeve odluke.

„Naša je obaveza da nastavimo da radimo i, naravno, da što pre izaberemo novog predsednika. Izvršni odbor će na narednoj sednici 14. juna zakazati Vanrednu izbornu skupštinu. Rok za održavanje skupštine je 45 dana od zakazivanja”, objasnio je on.

Prema Statutu usvojenom na skupštini 10. aprila ove godine, svaki član NUNS-a može biti kandidovan za predsednika. Na izbornu listu ulazi kandidat koga predlaže IO i svi drugi koje predloži najmanje 20 članova NUNS-a, s tim što kandidati moraju prethodno prihvatiti kandidaturu u pisanoj formi.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi