Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poziv vlastima da pomognu opstanak Radio Sombora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 06. 2010.

Izvor: Pres

Poziv vlastima da pomognu opstanak Radio Sombora


Novi Sad - Nezavisno društvo novinara Vojvodine pozvalo je Vladu Srbije, Vladu Vojvodine i grad Sombor da pomognu opstanak Radio Sombora, koji se nalazi pred gašenjem, za šta odgovornost u potpunosti snose državni organi i lokalna samouprava, saopšteno je juče iz tog društva.

Radio Sombor emituje program na četiri jezika, što znači da će njegovim eventualnim gašenjem biti ugrožena i prava nacionalnih manjina na informisanje, a činjenica je da grad Sombor na godišnjem nivou izdvaja neprimereno mala sredstva za informisanje u odnosu na druge opštine, smatra NDNV.

Mada su zaposleni, kao i novinarske i medijske asocijacije proteklih godina upozoravali na stanje u toj medijskoj kući, do sada ništa nije učinjeno da se pomogne u naporu da se očuva taj medij.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi