Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Spektar tv će tužiti državu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 06. 2010.

Izvor: Danas

Spektar tv će tužiti državu


Sombor - Glavna urednica somborske Televizije „Spektar“ Zorica Bakić izjavila je da će ta medijska kuća tužiti državu Srbiju jer ne poštuje sopstvene zakone u oblasti medija.

- I nakon dodele frekvencija, medijsko tržište je potpuno devastirano, a država ne poštuje sopstvene zakone. Umesto da onemoguće piratima da emituju, oni su nam sugerisali da mi podnesemo krivične prijave protiv piratskih emitera - kazala je Bakićeva na okruglom stolu o medijima u Vojvodini.

Ona je rekla da će TV „Spektar“ zbog toga tužiti regulatorne agencije RRA i RATEL, Ministarstvo za telekomunikacije i državu Srbiju, i pred domaćim i pred međunarodnim sudovima.

Prema njenim rečima, gradske vlasti u Somboru potpisuju ugovore o prenošenju zasedanja lokalne skupštine sa emiterima koji nemaju dozvolu za rad i nisu dobili frekvenciju, nego emituju program preko kablovsko-distributivnog sistema.

- Ali, mi smo umorni od države koja ne poštuje zakone koje je donela, a ne od medija koji emituju nelegalno - kazala je Bakićeva.

Na okruglom stolu predstavljena je knjiga analiza medijske situacije „Vojvođanski mediji - politički kompromis ili profesionalno izveštavanje“, koju je izdalo Nezavisno društvo novinara Vojvodine uz podršku Fonda za otvoreno društvo i Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi