Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Emisija skinuta sa programa zbog Davinića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 06. 2010.

Izvor: Pres

Emisija skinuta sa programa zbog Davinića


Beograd - Emisija Olivere Kovačević „Da, možda, ne“ na RTS-u, u kojoj je trebalo da se raspravlja o aferi „Satelit“, otkazana je u petak samo nekoliko minuta pre nego što je trebalo da počne njeno snimanje. Zvanično objašnjenje je da pravni tim RTS-a nije dozvolio da se u emisiji pojavi lice protiv koga je podignuta optužnica - Prvoslav Davinić.

Olivera Kovačević tvrdi da je ona tek oko 18.30 saznala za otkazivanje!

- Emisija se snima od 20.15 do 21.30, pa se emituje pola sata kasnije. Mene je šef Pravne službe RTS-a Stanislav Veljković obavestio oko 18.30 da je odlučeno da se na Javnom servisu ne ugosti osoba protiv koje je podignuta optužnica. Mi nismo znali da njegovo gostovanje može da izazove pravni problem RTS-u. Moja ekipa je u emisiju pozvala i predstavnike Tužilaštva, ali su oni odbili da dođu. Ja emisiju „Da, možda, ne“ radim već dve godine i ovo je prvi put da mi se ovako nešto dogodi - rekla je Kovačevićeva.

Pored Davinića, kao gosti su bili najavljeni i njegov advokat Dragan Pašić, bivši ministar odbrane Zoran Stanković i nekadašnji direktor VOA Branislav Anočić.

Advokat Pašić kaže da su on i Davinić u sredu dobili poziv da gostuju.

- U sredu me je pozvala Olivera Kovačević da mi kaže šta je tema, i da me pita li Davinić i ja prihvatamo da budemo gosti. Ja sam odmah prihvatio. Međutim, u petak u 19.20 me je zvala njena asistentkinja i rekla da se sve otkazuje, pošto su od pravnika dobili instrukciju da treba sačekati ishod sudskog procesa. Šta da vam kažem?! Iznenađen sam ovakvom odlukom, jer smo Davinić i ja pozvani da gostujemo posle podizanja optužnice - rekao je Pašić.

S. Vojinović


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi