Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Davor Čičić novi vlasnik „Ibarskih novosti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 06. 2010.

Izvor: Pres

Davor Čičić novi vlasnik „Ibarskih novosti“


Kraljevo - Preduzeće „Kemo“ d. o. o. Konarevo-Kraljevo, čiji je vlasnik Davor Čičić, od sada u svom sastavu ima i „Ibarske novosti“, koje su od januara u stečaju.

Kako je Presu rečeno u Agenciji za privatizaciju, prekjuče je u Osnovnom sudu u Kraljevu overen kupoprodajni ugovor sa Davorom Čičićem, koji je uplatio 12 miliona dinara.

Preduzeće „Kemo“ bilo je jedini ponuđač na ponovljenoj prodaji „Ibarskih novosti“, koje u svom sastavu imaju nedeljnik, radio i televiziju. Sa 12 miliona je, prema prvim procenama, moguće podmiriti troškove stečajnog postupka i oko 70 odsto potraživanja bivših radnika „Ibarskih novosti“. Njima će biti kompletno povezan radni staž i svako će na ime zaostalih zarada dobiti od 60.000-120.000 dinara, u zavisnosti od toga kada je ko napustio firmu.

Davor Čičić nije istaknut u poslovnom svetu Kraljeva, ali jeste njegov otac Dragan, vlasnik preduzeća „Drvoplast“ u Konarevu, koje proizvodi plastiku visokom tehnologijom. Čičići su u inostranstvu, pa nismo mogli da čujemo njihove planove za budućnost „Ibarskih novosti“. Kupovinom preduzeća u stečaju vlasnik ne preuzima nikakve stare obaveze, već se one podmiruju iz stečajne mase, tj. sume koju je uplatio.

Predsednik Skupštine poverilaca novinar Saša Daišević kaže da bi nekadašnji radnici ove medijske kuće mogli da budu zadovoljni novom prodajom.

- Naša potraživanja će biti delimično namirena, a ime „Ibarskih novosti“, staro više od šezdeset godina, nastaviće da ‘živi’. Ostaje da vidimo da li će i u kolikom broju, u ovim medijima biti mesta za one koji su godinama gradili ovu kuću - kaže Daišević.

Prethodnih desetak dana uzburkali su se politički krugovi Kraljeva oko nove prodaje „Ibarskih novosti“. Tako je javno pravobranilaštvo kao zastupnik Poreske uprave najpre dalo saglasnost na prodaju, a zatim je posle naloga iz Beograda povuklo saglasnost, što je, kažu upućeni, nezabeleženo u stečajnoj praksi. Ova intervencija stavljena je na dušu kraljevačkih demokrata, kojima navodno Čičić nije po ukusu, ali je to u Demokratskoj stranci demantovano. I kad se činilo da od prodaje neće biti ništa, dobijena je saglasnost od dva velika poverioca: Doma društvenih organizacija kao stanodavca „Ibarskim novostima“ i Banke Inteza.

R. Vesković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi