Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kamerman Stojiljković doputovao u Beograd
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 06. 2010.

Izvor: Blic onlajn

Kamerman Stojiljković doputovao u Beograd


Srpski kamerman koji je bio držan u zatvoru u Izraelu, Srđan Stojiljković, doputovao je sinoć redovnom linijom Jata iz Istanbula u Beograd gde su ga dočekali otac Slobodan i sestra Sonja.

Stojiljkovića su na aerodromu "Nikola Tesla", pored članova porodice, dočekali predstavnici Udruženja novinara Srbije i brojni novinari.

Zatočeni kamerman je po dolasku u Beograd rekao da mu sukob između vojske i dela posade broda neće ostati u lepom sećanju i dodao da je imao utisak da je posada bila spremna da uzme oružje i brani humanitarnu pomoć.

"Tretman u zatvoru nije bio prijatan i isti za sve. Novinare, žene i starije ljude su tretirali blaže, dok su oni malo sumnjičaviji i ekstremniji dobijali packe i bili izloženi ruglu od momenta kada smo došli u garnizon do odlaska na aerodrom", rekao je Stojiljković i dodao da ne veruje da će učestvovati u novim konvojima koji bi uskoro trebalo da krenu ka pojasu Gaze.

Stojiljković je bio pritvoren na jugu Izraela zajedno s drugim stranim državljanima zadržanim posle napada izraelske mornarice na humanitarni konvoj brodova, koji su nosili pomoć Palestincima u Gazu.

On je kao kamerman radio na dokumentarnom filmu Pokreta za oslobođenje Gaze, a prilikom napada izraelskih komandosa poginulo je najmanje devet osoba na brodu, 30 je povređeno, dok je više aktivista privedeno.

Stojiljković je bio u zatvoru "Ela" kraj Berševe, u pustinji Negev, jednom od najbolje čuvanih u Izraelu, a kamermana je, dok je bio u pritvoru, posetio otpravnik poslova ambasade Srbije Milutin Stanojević.

Srđan Stojiljković je slobodni snimatelj, srpski držvljanin koji poslednjih godina radi Americi.

Tanjug



 


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi