Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Srpski kamerman pušten iz izraelskog pritvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 06. 2010.

Izvor: Blic onlajn

Srpski kamerman pušten iz izraelskog pritvora


Državljanin Srbije, kamerman Srđan Stojiljković, koji je bio u pritvoru na jugu Izraela zajedno s drugim stranim državljanima zadržanim posle napada izraelske mornarice na humanitarni konvoj, pušten je danas i na putu je prema aerodromu u Tel Avivu, potvrđeno je Tanjugu u upravi zatvora Ela, kod Berševe.

Stojiljković bi već večeras mogao da otputuje redovnim avionom iz Tel Aviva za Beograd.

Izraelske vlasti su prošle noći počele deportaciju svih međunarodnih aktivista iz konvoja brodova koji su nosili humanitarnu pomoć pojasu Gaze. O tome pročitajte u posebnoj vesti.

Ambasada Srbije u Tel Avivu zatražila je da državljanin Stojiljković bude odmah pušten , pošto se radi o novinaru, a ne aktivisti i to uredno akreditovanom, rečeno je Tanjugu u dobro obaveštenim izvorima.

Srpskog kamermana je, dok je bio u pritvoru, posetio otpravnik poslova ambasade Srbije Milutin Stanojević.

Stojiljković je bio u zatvoru Ela kraj Berševe, u pustinji Negev, jednom od najbolje čuvanih u Izraelu, gde je ranije bilo već 60 ljudi pritvorenih posle napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj.

Izraelski mediji objavili su da je među pritvorenima još jedna osoba iz Srbije, sa Kosmeta. Prema nezvaničnim informacijama, to lice ima pasoš UNMIK-a i takođe mu je ponuđena konzularna pomoć .

Tanjug


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi