Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Raspisan konkurs za direktora RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 05. 2010.

Izvor: B92

Raspisan konkurs za direktora RTS-a


Beograd - Radio-difuzna ustanova Radio-televizija Srbije raspisala je javni konkurs za mesto generalnog direktora, koji je objavljen u dnevnom listu "Politika".

Rok za prijavljivanje je 15 dana od dana raspisivanja.

Uslovi konkursa su da je kandidat državljanin Srbije, da ima visoku stručnu spremu ili da je istaknuti novinar, medijski stručnjak i menadžer koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u radio-televizijskim kućama od nacionalnog značaja.

Kandidat mora da ima i najmanje 10 godina radnog iskustva, znanje jednog svetskog jezika i organizacione i novinarske sposobnosti dokazane u medijskom poslovanju i vođenju velikih medijskih sistema.

Prilikom konkurisanja za izbor generalnog direktora svaki kandidat je dužan da uz prijavu priloži program rada i razvoja RTS-a za period naimenovanja sa razradom po godinama, piše u uslovima konkursa.

Mandat generalnog direktora je četiri godine i jedno lice može biti imenovano na tu funkciju najviše dva puta uzastopno.

Upravni odbor RDU RTS imenovaće generalnog direktora u roku od 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na javni konkurs.

Tanjug

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi